MCM Târgovişte s-a calificat în premieră în sferturile FIBA Eurocup

▶baschet ▶FIBA Eurocup ▶MCM Targoviste ▶targoviste



Campioana României la baschet feminin MCM Târgovişte s-a calificat joi în sferturile de finală ale FIBA Eurocup, deşi a fost învinsă în manşa retur a optimilor competiţiei, de formaţia iberică Gran Canaria, scor 78-67 (42-36).

Marcatoarele MCM au fost Doron 15 puncte, Thompson 15, Ogorodnikova 11, Pârău 9, Boriga 9, Toma 4, Frohloch 4, în timp ce pentru Gran Canaria s-au remarcat Zlatanova 20 şi Henry 19 puncte.

În tur, echipa antrenată de Cătălin Tănase s-a impus pe teren propriu cu scorul de 80-55 (48-23).
În sferturile de finală, MCM Târgovişte va întâlni semifinalista sezonului trecut al Eurocup, Dinamo Kursk (Rusia), care a eliminat în optimi formaţia ungară Seat Gyor (85-56 şi 85-44). Meciul tur din sferturile de finală se va juca în 18 februarie, iar returul o săptămână mai târziu.

“Este o mare realizare pentru echipa noastră, care şi-a propus câştigarea competiţiei şi cea mai mare performanţă a baschetului feminin românesc. În sferturi le va fi greu fetelor, pentru că întâlnesc Dinamo Kursk, din Rusia, o forţă a baschetului feminin european, care a ajuns ca o industrie. Consider că finala Eurocup se va juca în sferturi, între MCM Târgovişte şi Dinamo Kursk”, a declarat la finalul partidei, preşedintele FR Baschet Carmen Tocală, pentru MEDIAFAX.

Obiectivul MCM Târgovişte în actuala stagiune este câştigarea Eurocup, iar dacă îşi va atinge ţinta, campioana României va avea drept de participare în Euroligă, în sezonul 2010-2011.

Sursa: prosport

Recomandare ★★★★★ MCM Târgovişte s-a calificat în premieră în sferturile FIBA Eurocup




0 comentarii: