Mercedes elimina oboseala la volan

▶Altele ▶auto ▶mercedes



Mercedes a dezvoltat un sistem, care monitorizeaza soferul si previne oboseala la volan, gata sa debuteze in primavara.

Mercedes a fost recunoscut dintotdeauna ca fiind unul din pionierii in siguranta auto. Constructorul german nu se dezminte si mai pregateste un gadget gata sa salveze vieti. Mercedes a dezvoltat de aceasta data Attention Assist, un sistem care monitorizeaza starea de oboseala a soferului.

Constructorul german pregateste astfel o solutie impotriva sutelor de accidente datorate starilor de oboseala si a scaderii concentrarii la volan. Potrivit unui studiu publicat recent, 25% dintre accidentele inregistrate pe soselele europene sunt cauzate de oboseala la volan.

Vestea buna este ca sistemul dezvoltat de Mercedes va putea fi regasit pe versiunile de serie incepand cu primavara lui 2009 si va analiza directia, miscarea pedalelor, indicatorii de bord si celelalte conditii de drum cum ar fi starea carosabilului sau vantul.

Sistemul incepe monitorizarea soferului din momentul in care acesta urca la volan inregistrand comportamentul acestuia. Astfel computerul poate crea comparatii intre doua stari diferite ale soferului: cea in care este odihnit si cea in care reflexele ii scad din cauza oboselii.

Atunci cand detecteaza oboseala, sistemul avertizeaza sonor soferul si afiseaza pe instrumentarul de bord urmatorul mesaj: "Attention Asisst. Break!"

Recomandare ★★★★★ Mercedes elimina oboseala la volan




0 comentarii: